Ünnepségsorozat

A Pécsi Tudományegyetem fő célja, hogy méltóképpen ünnepelje meg, nem csupán fennállásának 650 évfordulóját, hanem a magyar tudomány évszázadokon átívelő, töretlen fejlődését.

Magyarország Kormánya 2029/2015. (XII.29.) Korm. határozatában egyetértett a Pécsi Tudományegyetem 650 éves jubileumi ünnepségsorozat megvalósításával. A Kormány az ünnepség megvalósítására az intézmény részére 2016. évben 200 millió forintot, míg 2017. évében 365 millió forint költségvetési biztosított.

A jubileumi eseménysorozat nem csupán a Pécsi Tudományegyetem, mint kutatóegyetem hazai és nemzetközi hírnevét, valamint az egyetemi polgárok körében az egyetemi identitástudatot kívánja erősíteni, hanem tervezett programjaival hozzá kíván járulni a magyar tudomány, oktatás és művelődés színvonalának nemzetközi elismertségéhez is.

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

A jubileumi eseménysorozatot Pécs Megyei Jogú Várossal, Baranya megyével és a Katolikus Egyházzal szoros együttműködésben tervezzük megvalósítani, hiszen az ünnepségsorozat célja az, hogy minden magyar polgár részese lehessen a magyar tudomány, oktatás és művelődés méltó ünnepének.

Fotó: Csortos Szabolcs, UnivPécs

A rendezvények
sikeres lebonyolítása érdekében a koordinátori feladatokat a PTE Rektori Hivatalban működő Jubileumi Projektiroda (JPI) végzi el. Az iroda 2015 októberében kezdte meg működését. A projektiroda munkatársai ellátják a szervezési, előkészítési feladatokat, adminisztrálnak, és a határidőket figyelemmel követve összefogják a projekteket.

pte-rektori-hivatal-1_0.jpg