Modern városok program

Magyarország kormánya 2016 elején döntött arról, hogy huszonnégy milliárd forinttal támogatja a Pécsi Tudományegyetem Modern Városok Programhoz kapcsolódó fejlesztéseit. Már most látható, hogy a következő néhány évben rohamos fejlődés várható a pécsi egyetemen. Fontos hangsúlyozni, hogy a fejlesztés, a modernizáció az egyetem mind a tíz karát és a Klinikai Központot egyaránt érinti.

Bódis József, az intézmény rektora az egyetemi fejlesztések kapcsán elmondta: „A Modern Városok Program kedvezményezettjei közt Pécs megkülönböztetett helyzetben van, ugyanis a 23 várost érintő kormányzati program keretében egyedül itt történik a végrehajtás egy egyetem fejlesztésén keresztül. Magyarország első egyeteme így töretlenül fejlődhet és szépülhet, ami előrevetíti a jubileumi év utáni esztendők virágzását is.”

Jenei Zoltán, a PTE kancellára szerint „óriási lehetőség, de egyúttal óriási felelősség is, ami a Pécsi Tudományegyetem előtt áll a következő években. Az a feladatunk, hogy sokkal versenyképesebb egyetemi környezetet hozzunk létre mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban.”

A nagy népszerűségnek örvendő orvosképzés méltó környezetben folytatódhat a jövőben:

aok_este_4k.jpg

aok_madar_4k_2.jpg

Az Ifjúság úti campus új emeletet kap modern oktatási termekkel: 

btk.jpg

btk_2.jpg

Intelligens ház lesz a Műszaki és Informatikai Kar új épülete: 

8zrgwhy.jpg

fyza8ae.jpg

Nagyvárosi hangulatot idéző, modern, az üzleti tanulmányok és karrier pályaívet építészetileg is igényesen megjelenítő épület lesz a Közgazdaságtudományi Kar új épülete, a University Business Center.

umqvgxm_0.jpg

0c5bbzh.jpg