Pécs Debate Academy

A Pécs Debate Academy az ország első igazán komoly nyári vitaegyeteme. Immáron ötödik éve kerül megrendezésre, idén július 28. és augusztus 6. között, a jubileumi év egyik kiemelt nyári programjaként, amely a PTE Nyári Trimeszterének is része. Külföldről, elsősorban a környező országokból érkeznek résztvevők, hogy elsajátítsák a ’British Parliamentary Debate’ készségeket, és emellett színvonalas off-programokon is részt vegyenek.

Az idei év abban is különleges a nyári egyetem számára, hogy a szakmai program mellett nagyon komoly fesztiválprogramot is belesűrítettek a szervezők ebbe az eseménydús 10 napba. A délelőtti előadások, délutáni workshop-ok és vitatréningek után következik a kikapcsolódás: Többek között a Wombo Orchestra (FR), Weber Zsuzsi és Ian O’Sullivan fellépése, valamint egy African Night színesíti az esti programokat. Ezen kívül lesz kvíz-est, Country Show és sport-délután a Pécsi Pollack Strandon. A nagy durranásnak ígérkezik a nagyharsányi ’Karibi Nap’ és francia Wombo Orchestra koncertje a Trafikban. A záróbuli pedig a Nappaliban lesz, DJ fellépéssel egybekötve. Az eseményt támogatja a CEEPUS közép-európai felsőoktatási program is, a programokon részt vevők egyetemisták számára nyújtott ösztöndíjakkal.

A Pécs Debate Academyhoz kapcsolódó esti koncertek nyilvánosak és ingyenesek:

Július 28.

20:00 Welcome Party és Weber Zsuzsi koncert Club Garage (Pécs, Szántó Kovács János utca 1/A)

Július 29.

20:00 Wombo Orchestra (FR) Trafik (Pécs, Perczel utca 22.)

Augusztus 2.

Country Show és Ian O’Sullivan koncertje Club Garage (Pécs, Szántó Kovács János utca 1/A)

Augusztus 3.

19:30-22:00 Karibi Nap Nagyharsány, Aralica Ibero Hacienda (Beremendi elágazóval szemben)

19.30- Club Cubano táncbemutató

20.00- Salsúngara koncert és latin táncház

Augusztus 4.

20:00-02:00 Afrikai Est Ballet Camara tánc-és dob show Afro tánc workshop a Ballet Camara táncosainak vezetésével Djembe (dob) workshop Dj Azou (Szenegál) Trafik (Pécs, Perczel utca 22.)

Augusztus 5.

20:00 Záróbuli Nappali (Pécs, Király u. 23-25)