Beszámoló a „A Kárpát-medence turizmusának és vidékfejlesztésének aktuális kérdései” című nemzetközi tudományos konferenciáról

A Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. jubileuma, és a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karon és a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon folyó turisztikai képzés 10. évfordulójánal alkalmából került megrendezésre 2016. november 10-én, Szekszárdon „A Kárpát-medence turizmusának és vidékfejlesztésének aktuális kérdései” című nemzetközi tudományos konferencia.  

A rendezvényre közel 10 felsőoktatási intézményből jelentkeztek a résztvevők, összesen hatvanhét szakember volt érintett az előadásokban. Az eredetileg tervezett három szekcióban bővíteni kellett és egy negyedik szekció is megszervezésre került. A rendezvényen egy akadémikus (Dr. Pálné Kovács Ilona) és négy egyetemi professzor is részt vett. A rendezvény nemzetközi jellegét erősítette, hogy hét külföldi résztvevő is regisztrált, négyen Szerbiából és hárman pedig Romániából.

A plenáris ülésen és a négy szekcióban összesen ötvenegy előadás hangzott el. A szakmai találkozó a hallgatók számára is érdekes és informatív volt. A nyílt szakmai légkörű szekcióüléseken lehetőség adódott a diskurzusra, véleménycserére.