4X4 KÍNAI-MAGYAR ÉPÍTÉSZETI WORKSHOP 2017

A már hagyományosnak tekinthető rendezvény célja, hogy a Pécsi Tudományegyetem 650. jubileumi évének nemzetközi programkínálatát bővítse, valamint hozzájáruljon a PTE nemzetköziesítési stratégiájának megvalósításához. További cél a 650 éves Egyetemünk hazai és nemzetközi hírnevének erősítése, egyetemi kultúránk megismertetése, tradícióink átadása.

A 4x4 Workshop 11 kínai vezető építészképzőhely és a PTE MIK mint egyetlen nemzetközi meghívott részvételével zajlik 3 éve. E szakmai esemény keretében a tavaszi félévben intézményenként 3-4 delegált, válogatott hallgató megmérettetésére kerül sor. A hallgatóknak a diplomatervük (építész terv) haladását kell bemutatni, az intézmények delegált professzorai pedig a prezentációkat nyílt fórumon kommentálják, majd rangsort állítanak fel. A rendezvény nyilvános kiállítással zárul, melyet a  a média képviselői és a nagyközönség is megtekinthet. Az eseményt nyomon követik kínai befektetők, mamutirodák, és a szemeszter végére állásokat kínálnak a résztvevő hallgatóknak. Az eddig Kínában zajló programsorozat idei rendezvénye a PTE 650 Jubileum alkalmából Pécsett kerül megrendezésre. A Workshopon való részvétel által a PTE megítélése a lehető legpozitívabb, a részt vevő egyetemek aktívan keresik a lehetőséget a PTE-vel való együttműködésre, rendszeresen küldik a pécsi, angol nyelvű PhD képzésre oktatóikat, hallgatóikat.

A rendezvény keretében a résztvevők tematikus városnézések és szakmai kirándulások alkalmával ismerkednek az egyetem, a város, a megye és a régió építészetével.

Kapcsolattartó: 
Dr. Medvegy Gabriella
Császár Zita
(csaszar.zita@mik.pte.hu)

Esemény dátuma: 
2017. augusztus 18. 08:00 - 2017. szeptember 05. 16:00
Célközönség: 
Publikus
Esemény helyszíne: 

PTE MIK 7624 Pécs, Boszorkány u. 2.
illetve a rendezvény programjának megfelelően további városi és megyei helyszínek