48-ik Nemzetközi Illóolaj Szimpózium, Pécs

Nagy örömmel jelentjük be, hogy idén szeptember 10-13. között első alkalommal Pécsen kerül megrendezésre a 48-ik Nemzetközi Illóolaj Szimpózium (48th International Symposium on Essential Oils, ISEO 2017). Pécs a dél-dunántúli régió vezető városa, 2010-ben elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címet. A Mecsek lábánál fekvő város gazdag a kulturális látnivalókban, a Cella Septichora az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. A világszerte híres Zsolnay Porcelán Manufaktúra szintén városunk egyik kihagyhatatlan látványossága. A Kodály Központ a város egyedülálló koncertterme, ahol világhírű zenekarok, művészek előadását élvezhette már a nagyközönség.

A Pécsi Tudományegyetem idén ünnepli alapításának 650-ik évfordulóját. Konferenciánk a PTE Jubileum 650 egyik társult rendezvényeként jelenik meg a programok között. Nagy öröm számunkra, hogy a rendezvényünk magyar és nemzetközi résztvevői számára bemutathatjuk az első magyarországi egyetem történetét és városunk színes kultúráját, gasztronómiáját. Látogatást kívánunk tenni a Középkori Egyetemen, a Cella Septichorában, a Székesegyházban, a Zsolnay Manufaktúrában.

Az ISEO 1969 óta évente megrendezésre kerül. A szimpózium kiváló lehetőséget biztosít a kutatóhelyeken dolgozó kollégák és ipari szereplők számára, hogy az illóolaj-kutatás területén született legújabb eredményeket bemutathassák. Nemcsak európai részvevői vannak a rendezvénynek, hanem egyéb országokból, pl. Dél-Afrika, Törökország, Egyesült Államok, Brazília, Chile, Japán, Izrael, stb. is érkeznek a kutatók. Miért éppen Pécs? 2015. év végén Lengyelországban szerezte meg a jogot a PTE GYTK Farmakognóziai Intézetének egyik kutatócsoportja a szimpózium rendezésére. A kutatócsoport több, mint 10 éve foglalkozik illóolajok kémiai összetevőinek meghatározásával, illetve azok biológiai (antimikrobás és gyulladáscsökkentő) hatásának vizsgálatával. Külön öröm számunkra, hogy a szimpózium és egyetemünk alapításának 650-ik évfordulója ugyanabban az évben, 2017-ben kerül megrendezésre.

Szeretettel várjuk Pécsre.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Kapcsolattartó:
Dr. Horváth Györgyi, egyetemi docens, dékánhelyettes
PTE GYTK Farmakognóziai Intézet Helyi Szervezőbizottság Elnöke, ISEO 2017

Esemény dátuma: 
2017. szeptember 10. 08:00 - 2017. szeptember 13. 16:00
Célközönség: 
Publikus
Esemény helyszíne: 
Hotel Palatinus