Hírek

Az „Érdekes tények az orosz nyelvről és Oroszországról” esemény helyszíne változott!

„International Spring – Európa Napok - FEDEZZÜK FEL AZ OROSZ VILÁGOT: Orosz nyelv és kultúra Pécsett” programsorozat mai eleme, a 16.00-kor kezdődő „Érdekes tények az orosz nyelvről és Oroszországról” helyszíne változott! Az új helyszín aOrosz Központ (Ifjúság u. 6. D ép. IV. em).

Mi történt az elmúlt évek áprilisában?

Rovatunkban folytatjuk a Pécsi Tudományegyetem történelmi naplójának áttekintését azzal, hogy megnézzük milyen jelentős események történtek a korábbi évek áprilisi hónapjaiban. Az elmúlt évek áprilisának archívumában olyan meghatározó esemény is helyet kap, mint a PTE Általános Orvostudományi Kar történeti elődjének 1918-as megalakulása. 

 

Lezajlott a világ magyarságának kulturális találkozója

Immár második alkalommal rendezték meg Pécsett a Magyarok Kulturális Világtalálkozóját, az idén alapításának jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem és a Határon Túli Magyarságért Alapítvány szervezésében.

A szombati megnyitóbeszédeket megkezdve Bódis József, az egyetem rektora kiemelte, hogy a Pécsi Tudományegyetem külön programban foglalkozik a diaszpórában élő magyarsággal. Ezen projekt kezdeményezésére szombaton alá is írták a konferencia elnökségének tagjai a PTE Diaszpóra Projektjének keretében létrejövő PTE Diaszpóra Projekt Hálózat Alapító Chartáját.

Felsőoktatási Kerekasztal a kárpát-medenceiek részvételével

Immár második alkalommal rendezték meg Pécsett a Magyarok Kulturális Világtalálkozóját, az idén alapításának jubileumát ünneplő Pécsi Tudományegyetem és a Határon Túli Magyarságért Alapítvány szervezésében. Ezen esemény nulladik napjaként, péntek délután került sor a Kárpát-medencei Felsőoktatási Kerekasztal elnevezésű szimpóziumra.

A Pécsi Tudományegyetem történetének főbb eseményei

Elkészült a PTE történetét feldolgozó infografika, mely az egyetem alapításától egészen napjainkig kalauzolja el az olvasót.

Célja, hogy bemutassa az egyetem 650 éves múltjának főbb eseményeit, valamint a különböző karok megalakulásának időpontjait, mindezt könnyen átlátható, vizuális formában.

          a_pecsi_tudomanyegyetem_tortenetenek_fobb_esemenyei_0.jpg

Oldalak