2017. április 06.

International Spring - Afrika Napok - African Night

Esemény helyszíne: 

Zsolnay Negyed - E78 nagyterem

Esemény dátuma: 
2017. április 06. 18:00

Sokak szerint az afrikai dobok hangja segít a pozitív energiák, a jó gondolatok felszabadításában. Az este során nem csak afrikai dob- és táncbemutatót láthatnak az érdeklődők, de ki is lehet próbálni a hangszereket a dobtanítás műhelyben, ahogyan afrikai táncokat is tanulhatunk Abdoul Camarától, a szenegáli Ballet Camara Társulat vezetőjétől és művésztársaitól. Az estét Dj Azou (Szenegál) zárja, pörgős afrikai lemezekkel. 

A részvétel ingyenes! 

A Nemzetközi Tavasz - Afrika Napok programja
Szervező: PTE Külügyi Igazgatóság

International Spring - Afrika Napok - Etiópia ma

Esemény helyszíne: 

PTE BTK Ifjúság úti épület D-105 terem

Esemény dátuma: 
2017. április 06. 17:00

Dr. Jan Záhořík (University of West Bohemia, Pilsen) előadása Etiópiáról. Etiópia kétségtelenül ma Afrika egyik legfontosabb állama. Ha másért nem, azért bizonnyal, mert fővárosában, Addisz-Abebában található az Afrikai Unió központja - így valójában Addisz “Afrika Brüsszele”. Az elmúlt években egyre terebélyesedő diplomáciai jelentőség mellett az ország komolynak számító gazdasági növekedést tudhat magáénak - ma egyike a legdinamikusabban fejlődő gazdaságoknak.

International Spring - Afrika Napok - Magyar Afrika Társaság bemutatkozása

Esemény helyszíne: 

PTE ÁOK, Dr. Romhányi György Aula
Pécs, Szigeti út 12.

Esemény dátuma: 
2017. április 06. 16:00

A 2006-ban alapított Magyar Afrika Társaság nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nem kormányzati, nonprofit szervezet, amely Afrika országainak a megsegítése céljából jött létre. A szervezet küldetése, hogy a fejlesztést az érintett országok saját erőforrásainak felhasználásával, és az országok aktív részvételével valósítsa meg – ezzel olyan segítséget nyújtva –, mely hosszútávon fenntartható változási folyamatot eredményez. 

Civilizációs/tematikus napok/estek - Afrika Napok

Esemény helyszíne: 

További információk és helyszín: international.pte.hu

Esemény dátuma: 
2017. április 06. 08:00 - 2017. április 12. 16:00

A kontinens legfontosabb kihívásait, eredményeit, sokszínű kultúráját mutatjuk be előadások, fotókiállítások, koncertek, táncbemutatók során, melyhez a hazánkban élő afrikai közösség, valamint a PTE-n tanuló afrikai országokból érkező hallgatók segítségét is igénybe vesszük. A programok a pécsi lakosság számára is nyitottak. 

Kapcsolattartó:

Kozma Gábor
kozma.gabor(at)pte.hu
+36 72 501 500 / 18533