Archív események

PÉCS - PLÁCIDO DOMINGO CLASSICS

Esemény helyszíne: 

Pécs különböző pontjain

Esemény dátuma: 
2017. június 22. 13:30 - 2017. június 25. 20:00

Plácido Domingo, egyetemünk díszdoktora újra Pécsre látogat, hogy művészetével újból elkápráztassa a pécsi nagyérdeműt. A nemzetközi fesztivál 2017. június 22. és 25. között kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem támogatásával. A PÉCS – PLÁCIDO DOMINGO CLASSICS fesztivál alapítói így tisztelegnek a spanyol származású, világhírű művész több évtizedes, kimagasló, határokon átívelő művészi munkája és humanitárius tevékenységei előtt.

Északi fény, avagy tárlatvezetés a skandináv vokális zeneirodalomban

Esemény helyszíne: 

Civil Közösségek Háza – Méhes Károly Terem

Esemény dátuma: 
2017. április 27. 17:00

Közreműködik: Zseni Zsuzsa lírai mezzoszoprán, a bergeni Grieg Akadémia mesterszakos hallgatója, Turid Bakke Braut, a bergeni Grieg Akadémia tanára, zongorán. A koncert témája olyan zeneszerzők és dalok felvonultatása, amelyek a Kelet-európai zenei palettáról teljesen hiányoznak. Ez köszönhető a nyelvi és a kulturális különbségeknek és a távolságnak, amely elválaszt minket a skandináv országoktól.  Másrészt viszont a zenéket hallva megérezzük, hogy valójában nagyon is lelkünkhöz közel álló dalokról van szó, amik irodalmi értékkel is bírnak.

International Spring - Indiai-est

Esemény helyszíne: 

Művészetek és Irodalom Háza

Esemény dátuma: 
2017. március 22. 17:00

Az este során két rendkívüli művész repíti a képzelet szárnyán Indiába a nézőket. Pandit Rajesh Gangani világszerte ismert tablaművész, aki virtuozitásáról és különleges játékmódjáról híres, Saumya Shukla kathak táncművész, Nrityashri Alaknanda tanítványa, jelenleg az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ kathak tanára. A tabla egy ütős hangszer, amely két, kontrasztos méretű és hangszínű kézi dobból áll és különböző hangok, ritmusok széles skáláját lehet rajta megszólaltatni.

Északi fény, avagy tárlatvezetés a skandináv vokális zeneirodalomban

Esemény helyszíne: 

Civil Közösségek Háza – Méhes Károly Terem

Esemény dátuma: 
2017. április 27. 09:00

Közreműködik: Zseni Zsuzsa lírai mezzoszoprán, a bergeni Grieg Akadémia mesterszakos hallgatója, Turid Bakke Braut, a bergeni Grieg Akadémia tanára zongorán. A koncert témája olyan zeneszerzők és dalok felvonultatása, amelyek a Kelet-európai zenei palettáról teljesen hiányoznak. Ez köszönhető a nyelvi és a kulturális különbségeknek és a távolságnak, amely elválaszt minket a skandináv országoktól.  Másrészt viszont a zenéket hallva megérezzük, hogy valójában nagyon is lelkünkhöz közel álló dalokról van szó, amelyek irodalmi értékkel is bírnak.

Mozaikok a pécsi felsőoktatás múltjából és jelenéből - Egyetemtörténeti kiállítás

Esemény helyszíne: 

Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, Klimo Könyvtár

Esemény dátuma: 
2017. május 31. 09:00

A Klimo Könyvtár épületében, termeiben szervezendő kiállításban  a Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény és a város közgyűjteményeinek dokumentumaival, tárgyi anyagával kívánjuk megjeleníteni a pécsi felsőoktatás 650 éves történetét, a hallgatók és az oktatók mindennapjait, fel-felvillantva kiemelkedő, fontos, érdekes, kevésbé ismert, esetenként meghökkentő eseményeket.

Kapcsolattartó:

Közös történetünk folytatódik: Együttműködés a Bloomsburgi Egyetem és a PTE között

Esemény helyszíne: 

PTE
Tudásközpont
Zsolnay Negyed
Vajszló
Erdősmecske

Esemény dátuma: 
2017. május 15. 09:45 - 2017. május 21. 21:45

A projekt az egyetem nemzetközi kapcsolatainak történetéből egy 30 éves időszakot dolgoz fel (kiállítás, szakdolgozat, előadások, kerekasztal-beszélgetések formájában.) E mellett egy megszakadt egyetemközi kapcsolatot állít helyre.

Kapcsolattartó:

Dr. Rab Virág
virag.rab(at)gmail.com

Dr. Agora Zsuzsanna 

PTE 650 Jubileum a Neveléstudományban

Esemény helyszíne: 

Pécs, Ifjúság útja 6/B

Esemény dátuma: 
2017. május 13. 08:00

A Neveléstudományi Intézetés a Neveléstudományi Doktori Iskola Múlt, jelen, jövő című programsorozata méltóképpen kíván reflektálni az egyetem 650 éves jubileumára, az egyetemi hagyományokra. A programsorozat három sarokpontja a sokszínűséget, a pluralitást és a befogadást jelképezik. 
Múlt: Az Intézethez és jogelődjéhez köthető történeti kiállítás

Oldalak