Szelfizz mozdonnyal! - PTE 650 Jubileumi Mozdony fotópályázat

Találkoztál már a jubileumi mozdonnyal? Ne is hagyd elmenni nyom nélkül! Küldd el nekünk az általad készített mozdonyos fényképet, szelfit, mi pedig igazi PTE-élményt adunk ajándékba, a képeket pedig közzé tesszük közösségi oldalainkon is. 

pte2-1_1.jpg

A mozdonyos pillanatképeket várjuk a www.facebook.com/PTE1367 oldalon minden hónap utolsó napjáig! A hónap folyamán beérkezett pályázatok közt havonta PTE ajándékokat sorsolunk ki.

A képek beküldésének végső határideje: 2017. október 31., az összes beküldött pályázat közt egy igazi személyre szabott PTE-s Pécs-élményt sorsolunk ki a nyertes által választható programokkal: egy partnereddel eltöltött pécsi hétvége, belépő a PTE Jubileumi Koncertjére, városnéző túra, tánctanulás a PTE Táncegyüttessel… minden, ami érdekelhet Pécsről és a PTE-ről.

További információk és szabályzat »

Nemrég a Nyugati pályaudvaron mutatták be az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulója előtt tisztelgő mozdonyt, így most már nemcsak PTE IC-vel járhatunk, hanem PTE-s mozdony is viszi az egyetem hírét szerte az országban.

A MÁV-START és a Pécsi Tudományegyetem közösen díszíttette fel az egyetem alapítói számára emléket állító mozdonyt. A Siemens Taurus típusú jármű 2018. szeptember 1-ig viseli majd „ünnepi ruháját”, és addig hazánk és Ausztria vasútvonalán mintegy 340 ezer kilométert tesz majd meg, ami annyi, mintha nyolc és félszer megkerülné a Földet.  Az átadón nemcsak a mozdony díszítése idézte fel a középkort, a jelenlévők egy igazi XIV. századi táncmulatságba csöppentek a PTE Táncegyüttes jóvoltából.